Vad är CFD:er med hävstång

CFD:er är ett av det allra mest kraftfulla verktygen som finns tillgängliga för de som vill tjäna pengar på aktiemarknaden (eller andra marknader).  De gör det möjligt att handla aktier med stor hävstång. Vissa mäklare tillåter dig använda hävstänger som är så pass höga som 1:200. Detta låter dig tjäna stora pengar på mycket små rörelser.  Jag rekommenderar dock ingen nybörjare att handla med så höga hävstänger. Detta då du kan förlora mer än din insats när du handlar med CFD:er. om du inte är försiktig kan du vara skyldig mäklaren en massa pengar innan du vet ordet av.

cfd hävstångCFD:er är det mest kraftfulla verktyg som finns tillgängligt för investerar som vill tjäna mer pengar på sin aktiehandel.  Andra exotiska finansiella instrument såsom binära optioner gör det också möjligt att tjäna stora pengar på små kurs skillnader. Den stora skillnaden är dock att du där alltid får samma avkastning oavsett hur mycket aktier går upp.  Om du handlar med CFD:er så kan du tjäna ett obegränsat belopp pengar på varje affär. Ju mer aktien går upp, desto mer tjänar du.

Den negativa sidan av detta är att du också kan förlora ett obegränsat belopp pengar på varje affär.  Om aktien går ner så multipliceras dina förluster på samma sätt som dina vinster multipliceras om en aktie går upp.  Det är viktigt att du alltid räknar ut hur mycket pengar du kan teoretisk förlora på en CFD position innan du köper CFD:er med hävstång.

Att räkna ut hur mycket du kan förlora är mycket enkelt.  Multiplicera det nuvarande aktievärdet för den aktie som du vill köpa en CFD för med din totala hävstång. Om du t.e.x köper en CFD med 1:200 hävstång så kan du teoretisk förlora 200 gånger det nuvarande aktievärdet.  För att detta skall ske måste aktiekursen för aktien gå ner till 0 utan att du lyckas stänga din position.  Risken för detta är mycket liten men skall inte ignoreras.

Kom ihåg att du kan förlora mer än du har på ditt konto och bli skyldig mäklaren pengar pm du handlar med CFD:er

Comments are closed.